Ski Amadé s novinkami pre lyžiarov

by j.protic

Milovníci lyžovania na Slovensku s obľubou vyhladávajú lyžiarske regióny a strediská v susednom Rakúsku. Väčšina z nich sa stretla aj s názvom Ski amadé. Zahrňa  760 kilometrov zjazdoviek, 365 dokonale upravených tratí, 270 moderných vlekov v piatich lyžiarskych regiónoch Ski amadé: Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig a Großarltal – a to všetko len s jediným skipasom.

Deti sa učia lyžovať pod odborným dohľadom

  Na tlačovej konferencii  v Bratislave  už začiatkom októbra  Christoph Eisinger, konateľ Ski Amade a Thomas Wirnsperger, konateľ Tourismusverband Großarltal   predstavili zaujímavé novinky zo sveta Ski amadé a z lyžiarskeho regiónu Großarltal patriaceho do Ski amadé:

Vďaka veľkým investíciam sa vybudovali nové vleky a lanovky ktoré stanovujú nové štandardy z hľadiska komfortu a efektívnosti. 8-sedačková lanovka Kaiblinggrat v lyžiarskom stredisku Hauser Kaibling vyvezie na vrch Senderplateau až 3600 osôb za hodinu, zatiaľ čo ultramoderná 10-miestna kabínková lanovka Rohrmoos I v lyžiarskom stredisku Planai-Hochwurzen prepraví zo Schladmingu na Rohrmoos 2400 osôb za hodinu. Oba vleky zabezpečujú maximálny komfort cestujúcich pre ešte väčší pôžitok z lyžovania. Vo Wagraine v lyžiarskom stredisku Snow Space Salzburg sa otvára exkluzívna lifestylová lyžiarska chata „Panorama Lodge“. Chata s pôsobivým výhľadom na salzburské hory a modernými možnosťami organizovania podujatí v sebe spája štýlovosť a jedinečný alpský šarm. V regióne Salzburger Sportwelt navyše žiaria v novej kráse dva hotely. Hotel Ferienwelt Kesselgrub a novonavrhnutý hotel „DIPS&DROPS“ ponúkajú moderné izby, wellness zóny a ponuky šité na mieru pre milovníkov športu, aby bol ich pobyt v Ski amadé ešte atraktívnejší.

Skikeriki- akcia preránostajov, čakajú ich perfektne upravené svahy

Nie nadarmo je Ski amadé označované ako miesto najväčších lyžiarskych zážitkov v Rakúsku: Okrem množstva zábavy na zjazdovkách ponúka aj množstvo skvelých podujatí. Od kulinárskych špecialít a športových výziev až po pôsobivé hudobné podujatia. Už začiatok novej zimnej sezóny bude veľkolepý.

Na veľkom decembrovom otvorení lyžiarskej sezóny v stredisku Schladming-Dachstein sa tentoraz predstavia tri svetové superhviezdy. Na festivale „The Grand Festival“ vystúpia počas troch po sebe nasledujúcich večerov na štadióne Planai v Schladmingu Bryan Adams (06.12.2024), Sting (07.12.2024) a Simply Red (08.12.2024). Ak si chcete vychutnať všetky vystúpenia, môžete si zarezervovať špeciálne balíčky s ubytovaním a skipasom.

Skvelé koncerty si môžete vypočuť aj počas týždňa Ladies Week v stredisku Grossarl. Ďalším jedinečným zážitkom je podujatie „Palmy na horských pastvinách“ v stredisku Sportgastein. Návštevníci tu môžu relaxovať na ležadlách pod palmami a vychutnávať si lahodné farebné koktaily..

TIEŽ SA TI MÔŽE PÁČIŤ