Šesťdesiatnici na jar na lyže

by j.protic

Rakúske lyžiarske strediská chcú na jarný alpský sneh prilákať čoraz viac lyžiarov všetkých vekových kategórií a hľadajú pre nich nové a nové nápady. V populárnych strediskách patriacich do združenia Ski amadé si aktívny Best Ager Week – týždeň plný zážitkov vyskúšali už vlani od začiatku sezóny až po Štedrý deň a zopakujú ho vo vybraných hoteloch aj od 2. do 9. apríla. Oslovujú seniorov nad šesťdesiat rokov, ktorí majú chuť zalyžovať si na jarnom slniečku a navyše večer k tomuto zážitku pridať aj zoznamku so špičkovým rakúskym kulinárskym umením. A navyše aj čosi ušetriť. Kto si totiž v tomto termíne zarezervuje sedemdňový pobyt, dostane vo vybraných hoteloch zdarma šesťdňový skipas a k tomu ešte aj služby bezplatného lyžiarskeho sprievodcu. Pri príchode do hotela hosť dostane aj turistický pas, do ktorého môže zbierať pečiatky za návštev chát na pôžitkárskych trasách. Ak má štyri pečiatky, dostane v miestnych združeniach cestovného ruchu odznak „odborníka na pôžitky“, ktorý má podobu tradičného turistického štítka na palice.

Program Learn2Ski je zasa určený tým, ktorí sa rozhodli začať s lyžovaním v neskoršom veku, alebo tým, čo kedysi lyžovali, ale už na tento šport zabudli, lebo to bolo už príliš dávno. Inštruktori lyžovania sú vyzbrojení veľkou dávkou humoru a empatie, preto vraj aj ten najopatrnejší či najbojazlivejší po trojdňovom kurze dokáže zlyžovať modrú zjazdovku. Komu sa to nepodarí, dostane od usporiadateľov nazad peniaze, ktoré na kurz dal.

Od 12. marca až do konca sezóny je v predaji aj Classic Week s výraznými zľavami a od 19. do 26. marca tradičný Ladies Week, ktorý napriek svojmu názvu je prístupný aj mužom. Ak si dáma kúpi jeden skipas, druhý dostane pre partnera ako darček. Okrem lyžovačky partner si môže otestovať aj iné lyže, než si priniesol, k dispozícii bude mať zdarma aj služby lyžiarskych sprievodcov a od rána do večera je aj ďalší pestrý program.

JB

Snímky Ski amadé

TIEŽ SA TI MÔŽE PÁČIŤ